Menü Bezárás

Segítség! Eljegyeztek ♥

 

Eljegyeztek és fogalmad nincs, mi legyen az első lépés, hogy megszervezd az esküvőd?

eljegyzés

Néhány nagyon fontos teendő:

  1. Eljegyzés bejelentése családnak, barátoknak. Lehet egy kis eljegyzési partit is szervezni
  2. Tűzzétek ki az esküvőtök időpontját. Ha ragaszkodtok egy helyszínhez, előtte egyeztessetek, hogy szabad-e a hely, ha igen foglaljátok is le
  3. Helyszín lefoglalása
  4. Foglaljátok le az időpontot az anyakönyvi hivatalban. Minél előbb, annál biztosabb, hogy lesz szabad hely a Ti dátumotokra
  5. Vendéglista összeírása. Külön, aki csak a szertartásra lesz hivatalos, külön, aki a vacsorára is (olyan embereket hívjatok meg, akiket szívesen láttok mind a ketten – lesznek sértődések, de az a Ti esküvőtők!)
  6. Legyen esküvő szervezőm, vagy ne legyen? Ez attól is függ, hogy mennyi időd van és milyen a szervezőképességed, esetleg külföldön éltek, vagy távol az esküvő helyszínétől. (Mindenképen sok idő és energiát spórolsz meg.
  7. Meg kell rendelni a meghívókat a vendéglista alapján, vagy ha el tudod készíteni Te is megcsinálhatod otthon
  8. Kezdd el keresgélni a menyasszonyi ruhádat, szalonokban, kiállításokon is tudsz inspirálódni, illetve a vőlegény öltönyének kiválasztása + menyecskeruha
  9. Dekoráció, virág, esküvői téma kiválasztása

10. Esküvői fotós és videós kiválasztása.

11. Tanúk, koszorús lányok kiválasztása és felkérése

12. Ceremóniamester, vőfély kiválasztása

13. Dj, vagy esküvői zenekar kiválasztása

14. Fodrász, sminkes, műkörmös kiválasztása

15. Ha van olyan meghívott, aki nagyon messziről érkezik, szállás után kell nézni a környéken, és lefoglalni

16. Esküvői menü, torta, sütemények, italok összeírása, megrendelése

17. Ülésrend kialakítása, ültető kártyák készítése/megrendelése

18. Köszönőajándék készítése

19. Szükséges papírok beszerzése, ellenőrzése

20. Karikagyűrű készítése

Ezen kívül persze még millió lehetőség van még:

gyűrűpárna, homoköntés, limuzin bérlés, virág vagy rizs szórás, gyertyák, koccintó pohár,  boldogságkapu, desszertes asztal, szertartásvezető….

esküvő
Valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék

“Valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék”

 

Ismerősen cseng? Tudod mit jelent?

Arra utal, amit egy menyasszonynak az esküvő napján viselnie kell, hogy a házassága sikeres legyen. Ez a konkrét kifejezés és hagyomány valószínűleg Anglia Lancastershire-ből származik. Susan Wagoner , az esküvői történész szerint , valami régi képviseli a párok múltbeli életét. Valami újdonság természetesen tükrözi a menyasszony és a vőlegény jövőbeli közös életét, amit kölcsönzött, általában egy boldog házas asszonyhoz (például édesanyjához, nagymamájához vagy testvéréhez) tartozó ruhadarab, ékszer viselése. A valami kék szimbolizálja a hűséget és a tisztaságot.

Esküvői költségvetés

Amikor hozzávetőlegesen megvan a vendégek száma, meghatározza, hogy mekkora helyszínre lesz szükség, és erre mely helyszínek alkalmasak.

Vendégek száma – helyszín – költségvetés

Esküvő dátum kiválasztása

A csúcs hónapok és a munkaszüneti napok a népszerű helyszíneken nagyon gyorsan elkelnek, általában ezek a legdrágábbak. Ha rugalmas lehetsz a dátumoddal és kiválaszthatsz egy szezonon kívüli hónapot, akkor gyakran alacsonyabb áron szerezheted meg álmaid helyszínét. Például valószínűleg kevesebbet fogsz fizetni egy csütörtöki esküvőért februárban, mint júliusban. 

Esküvő dátum kiválasztása

Az esküvői helyszín kiválasztása az első fontos lépés

Figyelembe kell venni, hogy mennyi vendéget szeretnél meghívni. Ha sok a vendég, de a hely kicsi, akkor zsúfolt lesz, ha pedig túl nagy a hely, de kevés a vendég, hideg lesz a hangulata.

esküvői helyszín kiválasztása