Menü Bezárás

Sárga arany karikagyűrű – az örök klasszikus

Te már tudod milyen érzés az megtalálni az igazit, mi pedig tudjuk milyen érzés megtalálni a tökéletes karikagyűrűt, ami egy életen át elkísér. 1995 óta már több ezer párnak készítettük el a karikagyűrűjüket – szenvedéllyel.

Gyémántkő legyen a gyűrűben, vagy cirkónia? Sárga arany karikagyűrű gyémánt kővel?

Ha már biztos vagy abban, hogy köves legyen a karikagyűrű amit szeretnél, csak azt nem tudod eldönteni, hogy milyen kő legyen benne, mérlegre tesszük, hogy mi szól mellette, illetve mi szól ellene.

Egy karikagyűrűbe nálunk általában három, öt, tíz, vagy húsz követ szoktak kérni. (persze van, hogy egyet sem, és volt már olyan hogy, több mint százat kellett belefoglalni) Sárga arany karikagyűrű, az örök klasszikus.

Egy átlagos női méretet, ha nézünk, akkor körülbelül 20db 1,3-1,5 átmérőjű kő van foglalva, akkor a karikagyűrű feléig ér a köves rész. Egy cirkónia kő foglalással együtt körülbelül 2500,-ft. Egy ugyanekkora tiszta gyémántkő foglalással együtt 10-12 ezer forint. Már 10 db kőnél közel százezer forint a különbség. A Mohs-féle skálán a gyémánt keménysége 10-es. Ez azt jelenti, hogy semmi nem karcolja, a cirkónia keménysége 7,5. Ez a hétköznapi életben azt jelenti, hogy sajnos karcolódhat. Például a fürdőkben lévő üvegmozaikkal nagyon hamar össze lehet karcolni, és akkor sajnos nem csillog úgy, mit új korában.

Gyémánt csiszolási formák

sárga arany karikagyűrű

Ezek közül a csiszolási formák közül a leggyakrabban a karikagyűrűkbe, balról a másodikat szokták foglalni, a neve teljes briliáns (brill) csiszolás. Gyakran a gyémántot is (helytelenül) brillnek szokták nevezni. Brill csiszolású lehet bármilyen másik kő is. Többek között a cirkóniát is brill-formára csiszolják. Egy briliáns csiszolású gyémánton minimum 56 „fazetta” van. A gyémántot csak gyémánttal lehet csiszolni – és egyáltalán csak azért lehet, mert a gyémánt különböző kristálylapokon és különböző irányokban eltérő keménységű.

Sárga arany karikagyűrű – a szerelmed tökéletes jelképe

Ha van olyan arany ékszered, ami használaton kívüli, törött esetleg szakadt, mindenképpen érdemes elhozni a White Gold ékszerüzletbe, ha karikagyűrűt szeretnétek készíttetni, mert így csak töredék árat kell fizetni.

 

Ha szeretnél még sok szép ékszerünket látni, kövess minket az Instagramon!