Menü Bezárás

Többszínű karikagyűrű – ha nem akarsz lemondani egyik arany színéről sem

Az esküvő csak egy napig tart, viszont a karikagyűrűtöket attól a naptól kezdve egy életen át viselni fogjátok. Ezért fontos az, hogy megtaláljátok mindketten a stílusotokhoz leginkább illőt. Mivel Ti sem vagytok egyformák, ezért a gyűrűtöknek sem kell egyformának lenni. Van persze olyan is, amikor teljesen egyforma a két a gyűrű, leginkább a teljesen sima felületű, féldomború, úgynevezett hagyományos gyűrűből szoktak egyformát készíttetni. Ennek a gyűrűnek kifejezetten előnye sok más karikagyűrűhöz képest, hogy szinte korlátlanul lehet tágítani, szűkíteni rajta. Ha pedig valami sérülés éri, teljesen makulátlan állapotába lehet visszaállítani. Nagyon szépen mutat egy sok köves eljegyzési gyűrű mellett, de szolid hatást kell egy kis egyköves gyűrű mellett. Mi nagyon szeretjük, mind a három aranyszínben kedvelt darab.

Mi a legfontosabb a karikagyűrű kiválasztásánál?

– a legfontosabb a méret pontos kiválasztása. Többszínű karikagyűrű méret állítása sajnos nem minden esetben megoldható. Onnan tudod, hogy jó a méret, ha felhúzod az ujjadra, a csontodnál egy kicsit megakad, de lent nem szorít. Ha lefele lógatod a kezed, nem csúszik le rólad, de nem is kezd el szorítani. (Tudni kell azt is, hogy az ujj mérete napszakonként is változhat, van olyan ember, akinek reggel duzzadtabb, és van, akiknek este) Nyáron egy kicsit több folyadékot tartalékol szervezetünk, mint télen, így az ujjunk mérete is kicsit nagyobb. Ezeket is bele kell kalkulálni a méret meghatározásánál.

– Ha már ki van választva a megfelelő méret, tudni kell azt, hogy milyen széles lesz a karikagyűrű. Minél szélesebb a próbagyűrűnél, annál biztosabb, hogy nagyobb méretre kell készíttetni, mert a szélesebb gyűrű jobban fogja az ujjat. Azt is tudni kell a méret meghatározásánál, hogy belül domború (un. komfort kialakítású) lesz-e, mert ami kicsit domborítva van, az könnyebben „gördül” fel az ujjra, mint a lapos belsejű. Mindenképpen javasolni szoktuk, hogy ez a kialakítás legyen.

többszínű karikagyűrű

Ha Te is szereted a szép ékszereket, akkor kövess minket instagram oldalunkon!