Menü Bezárás

Mire figyelj, mielőtt karikagyűrűt vásárolsz?

 

Mire figyelj, mielőtt karikagyűrűt vásárolsz

Mire figyelj, mielőtt karikagyűrűt vásárolsz?

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy a tökéletes karikagyűrűre rátalálni nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. A karikagyűrű, vagy jegygyűrű nagyon különleges ékszer a házaspár életében, ezért nagyon fontos, hogy úgy válasszátok ki, hogy soha ne bánjátok meg.

 

Először döntsétek el a gyűrű színét!

 

Lehet választani sárga arany, fehér arany, rozé arany színek közül, vagy ezeknek a kombinációit. Ha nincs közös nevező, az sem baj, hiszen nem feltétlen kell egyforma színűnek lenni a karikagyűrűknek. Az a fontos, hogy mindenki találja meg a saját stílusát. Legkedveltebb szín ma a letisztult, fiatalos fehér arany.

karikagyűrűgyűrű szín

A méret megfelelő kiválasztása

 

Mindenképpen nagyon fontos, hogy a méretet gyakorlott szakember segítségével válassz, mert minden szélességhez, és belső kialakításhoz más-más méret lesz a komfortos. Minél szélesebb a gyűrű, annál nagyobb méret fog kelleni, viszont ha belül domború (komfort kialakítású), akkor egy számmal kisebb kell majd. Bele kell kalkulálni azt is, hogy néha kicsit bedagad az ujjunk, ráadásul az éve előrehaladtával egyre erősödik is kezünk. Előre érdemes megkérdezni, hogy a gyűrűn a későbbiek folyamán lehet-e majd állítani

karikagyűrű választás

Legyen kő a gyűrűben?

Azt jó, ha tudod, ha sok kő van a karikagyűrűben, akkor nagy a valószínűsége, hogy majd nem lehet rajta a későbbiek folyamán méretet állítani. Ha tágítani kell a gyűrűn, akkor az egész anyag körben tágul, és szélesednek a kő alatt a foglalatok is, így a kövek könnyen kiesnek. A köves karikagyűrűnél fokozottban kell odafigyelni a megfelelő méret kiválasztására.

Gyémánt vagy cirkónia?

A cirkónia kő ugyan olyan szép, mint a gyémánt, viszont lényegesen puhább, ezért karcolódik. A gyémántkő pedig drágább. Hosszú távon a gyémánt ugyan úgy fog csillogni, a cirkónia sajnos a karcok miatt veszít a fényéből. A karikagyűrűkbe leggyakrabban csak kisméretű kövek kellenek, nem olyan nagyon nagy a különbség. Érdemes kiszámoltatni mind a két variációt

Profil és szélesség

Mind a két tulajdonság az ujjadhoz igazítva határozható meg, hogy milyen legyen. Van olyan, akinek a domború keskeny, és olyan is, akinek a vastag lapos karikagyűrű áll jól. Egy gyakorlott ékszerész segítségével könnyen ki lehet választani azt a típust, ami a legjobban áll, és természetesen kényelmes is. Manapság már mindenkinek javasoljuk a belül domború kialakítású „komfort fit” gyűrűinket.

Néhány ötlet a karikagyűrű személyes gravírozásához belülre:

Esküvő, vagy megismerkedés dátuma – Párod neve – Örökké a Tied – Örökké a mienk – Végtelen jel – Kedvenc idézet részlet – Tegnap. Ma. Örökké

 

hagyományos karikagyűrű

Az aranyműves tanácsa

 

Mindenki törekszik arra, hogy egyedi karikagyűrűje legyen…. Ezzel azonban nagyon óvatosan kell bánni, mert ha túl extrára sikerül a gyűrű, már nem is nagyon látszik karikagyűrűnek, ráadásul akkor a későbbiek folyamán nem lehet majd méretet állítani rajta, vagy ha sérül valami miatt, a minta már nem lesz szép. Tudom, hogy a kövek nagyon vonzóak és ragyognak, viszont ez is egy nehezítés, ha a méret megváltozik az évek alatt.

Minél egyszerűbb a gyűrű, annál biztosabb, hogy bármikor lehet rajta méretet állítani, vagy ha sérül, tökéletesre vissza lehet alakítani. Egyedivé lehet tenni a gyűrűket belső gravírozással is.

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

A karikagyűrű elég kényelmes ahhoz, hogy napi szinten viselhessem?
Szeretnénk a párommal egyező gyűrűt?
10 év múlva is tetszeni fog a választott design?
A gyűrű megegyezzen a korábbi ékszereimmel? Vagy nem kéne?
A jegygyűrű illik az életmódomhoz?